Att skapa en kniv med händerna

Idag, även med ett så stort utbud av olika fin kvalitet knivar från välkända tillverkare, handsmidda knivar är fortfarande mycket populär. Detta är inte förvånande, eftersom dessa knivar har en speciell kraft och överklagande. Och om han Blade är tillverkad av rostfritt stål och med kännedom om saken, är en sådan kniv ovärderlig. Av olika sätt autographic tillverkning av en kniv är den mest arbetsintensiva smidda kniv med händerna. Det bör noteras att bladet smide tillåter dig att skapa den mest hållbara och hög kvalitet blad som kommer att pågå i årtionden och har fortfarande kvar sin kvalitet. Smide blad med händerna - det kräver befälhavaren på kompetens på hög nivå av besittning av ett instrument, kunskap om metaller och deras egenskaper. För dem som har beslutat att skapa en kniv för första gången kommer de rekommendationer som beskrivs nedan att göra din första bladet.

 1. Hur man väljer en stålkniv
 2. Verktyg för smide en kniv
 3. kniv konstruktion
 4. Att skapa en kniv från borr
 5. Att skapa en kniv ur lagret
 6. Smide en kniv från fjädern
 7. Att skapa en kniv från en fil
 8. Att skapa en kniv från kabeln
 9. Anlöp bladet och lämna

Hur man väljer en stålkniv

stål Knife

Hög kvalitet hemgjorda kniv skiljer rätt val av stål för honom, kommer detta att bero på skär- och hållfasthetsegenskaper hos kniven. Att välja rätt stål, är det nödvändigt att känna till och förstå vilka egenskaper har själv blivit. Att skapa en kniv med händerna måste fokusera på fem viktiga egenskaper stål - slitstyrka, hårdhet, seghet, styrka, röd hårdhet.

fasthet - Denna egenskap hos stål, vilket tyder på dess förmåga att motstå penetration av hennes andra hårdare material. Enkelt uttryckt är det massivt stål bättre motstår deformation. Indikatorn av hårdheten mäts på en skala från Rockwell och har en hastighet av 20 till 67 HRC.

Nötningsbeständighet - nötningsbeständighet hos materialet under drift. Denna egenskap beror på hårdheten hos stålet självt.

styrka Det indikerar förmågan att bibehålla sin integritet under påverkan av olika yttre krafter. Kontrollera böjhållfasthet kan eller studs.

duktilitet - av stålet absorbera och sprida kinetisk energi under påverkan och deformation.

röd hårdhet - en åtgärd som är ansvarig för stabiliteten hos stålet till de temperaturer och bevarandet av sina ursprungliga egenskaper vid upphettning. På hur stål resistent mot värmebehandling beror minimi måltemperatur vid vilken den kan smidas. De flesta röda hårdhets stål är fast varumärke, driftstemperaturen för smide är mer än 900 ° C. Det bör noteras att smältpunkten av stål är 1450 - 1520 ° C.

Alla dessa egenskaper är sammankopplade och dominansen av en av dem leder till en försämring av en annan. Sålunda en speciell egenskap hos stålet beror på dess innehåll av olika legeringselement och tillsatser, såsom kisel, kol, krom, vanadin, volfram, kobolt, nickel, molybden.

legeringselement

Närvaro av vissa legeringselement och deras användning vid framställning av en proportionell stål, kunskap om egenskaper som ger legeringselementen och tillsatser som tillåts att skapa stål för vissa ändamål och behov. Dessa stål har vardera en markering. Samtidigt kvaliteter inhemska och utländska stål betecknas på olika sätt. För enkelhetens skull, började varumärket till Ställ den grundläggande strukturen i ett eller flera legeringselement. Till exempel, anger märket innehållet U9 stål kol i tiondelar av en procent. Analog stål "U" varumärken är stål 10hh, där "xx" - är kolhalten. Och ju lägre värde, desto mindre dess innehåll. Eller såsom en stål H12MF den indikerar en hög halt av krom och molybden, vilket innebär vysokoprochnostnyh egenskaper och rostfritt stål.

Stålkomposition H12MF

För inhemska märken, som ofta används i smide knivar hemma, alla präglas av stål U7 till U16, ShKh15, 65G, R6M5, H12MF. Eftersom utländska motsvarigheter kan identifieras Steel O-1, 1095, 52100, M-2, A-2, 440C, AUS, ATS-34, D-2. Vardera av ovanstående märken som används vid tillverkning av knivar, olika verktyg och reservdelar. Till exempel kan en stålkvalitet R6M5, V7, V13, använde 65G för tillverkning av borrar, sonder, kablar, fjädrar, lager, filer. Därför från dessa objekt hantverkare gör handsmidda knivar.

Naturligtvis kan du hitta andra produkter av ett visst stål. För detta kommer att vara tillräckligt för att läsa hela beskrivningen av varumärket av stål och dess tillämpning i databasen stål och legeringar, och sedan använda produkten ur det att skapa en kniv.

Verktyg för smide en kniv

Verktyg för smide en kniv

Smide knivar kräva vissa smed verktyg, som kan köpas i butiken. Men du kan använda icke-professionella verktyg:

 • Hammare för 3 - 4 kg, och hammare lägre vikt till 1 kg;
 • kuznecheskie tänger eller tång vanliga, men utan isolering på handtagen och justerbar skiftnyckel;
 • kopplingar;
 • städ eller hennes self-made analog I-balk;
 • Bulgarian och svetsmaskin;
 • grinder;
 • ugn.

hemlagad forge

Om det konventionella instrumentet är mer eller mindre tydlig på ugnen nödvändigt att göra några förtydliganden. Saken är den att på vanligt lokuset är svårt att få temperaturen över 900 ° C. Och sola sig i den tomma finns det en evighet. Därför är det nödvändigt att något förbättra fokus. Om du inte har tidigare deltagit i åtminstone härdning av metall, måste du göra från början en liten ugn från heavy metal. Fäst sedan därtill rör genom vilket luft kommer att levereras av en fläkt eller den gamla renare. Sådant enkelt sätt kan erhålla en tillräckligt tillförlitlig degel för att bringa förformstyckena till en temperatur av 900 - 1200 ° C. Bränslet är vanlig kol, företrädesvis en som ger så mycket värme och bränna längre.

kniv konstruktion

Innan vi går vidare till det egentliga arbetet, måste du göra skiss av kniven.

I själva verket, kniven ganska enkla objekt, som består av ett blad och ett handtag. Men nu är vart och ett av dessa element en uppsättning komponenter. På att visa kniv konstruktion foto kan du se alla delar av en kniv och vad de kallas.

kniv konstruktion

Dessutom måste du veta om några av de grundläggande profiler av bladen för att göra den lämpligaste design. Bilden nedan visar profilerna för bladen.

profilblad

Genom att välja den mest lämpliga för din profil, kan säkert tas för att skapa en skiss. Naturligtvis skickliga hantverkare klara sig utan skisser, men för en nybörjare är det fortfarande viktigt att göra en skiss och hålla den framför våra ögon i processen för smide.

Att skapa en kniv från borr

Borrar har fått en hel del popularitet på grund av skapandet av knivar som används i dessa stållegering R6M5, som är hållbar och enkel vässning och hållbarhet.

smide kniv Borrar

När du väljer en borr för smide tonen en viktig punkt. Stora borrar består av en verksam del av spiralskaftet R6M5 och normal stål. Små borrar är oftast helt R6M5. När smide borrbladet från ett stort behov av att omedelbart avgöra var några stål och där gränsen mellan dem. Detta kan göras enkelt bara lite övning för att tränga igenom hela längd. Där vanligt stål kommer gnistor vara hög och gul-orange nyans. Och här är där legerat stål kommer kärve vara gles och närmare rödaktig nyans. förfarande är nödvändigt, såsom beskrivits ovan, för att bestämma där bladet av kniven kommer att börja, och där skaftet. När du är klar med detta går vi till mycket smide.

först tända eld i ugnen, ansluta fläkten och väntar på kolen blossar upp ganska kraftigt, sedan Vi sätter borren i degeln. Men vi gör det med en tång, och så att skaftet av mestadels stannade ur elden.

Viktigt! Att genomföra en kniv smide första gången kan du inte omedelbart avgöra när metallen värms till önskad temperatur. Resultatet är att du inte kan förstöra en borr. Så innan du tar på smide av borren kan vara lite övning med värme och hamrar metall på en vanlig fixtur. Det är nödvändigt att komma ihåg, vilken färg var metallen och när smidda han mest mjukt. Det är också värt att komma ihåg att i solljuset även upphettas till 1100 ° C, kommer metallen mörknar.

Promotion borra smide blad av borr

så snart som drill värmer upp till den erforderliga temperaturen, är och det 1000 ° C, det omedelbart nödvändig ta bort från degeln, och att klämma fast skaftet i bottengreppet. Efter det tar nyckeln, klämma dem till toppen av borren och gör en cirkelrörelse, riktning spole. Göra allt som krävs för att snabbt, så att metallen inte har tid att svalna, annars risk för att bryta borren. Om du inte gjorde det på en gång, oroa dig inte. Just åter Haskalah borr och upprepa proceduren. Som ett resultat, bör få en relativt platt metallremsa.

Smide borra - upprullningen till en lämplig tjocklek

Nästa steg är borr smide och Avrullning metall till en acceptabel tjocklek. Det är alla ganska enkelt. Röd-het metall till önskad temperatur, ta en tung hammare och starta starka men enhetliga blåser dub metall och ge det en jämn form. Som ett resultat, bör det vända metallbandet tjocklek av ca 4-5 mm.

Viktigt! När metallsmide måste kontinuerligt övervaka färgen på ämnet. Så snart hon började att tona ned, skaffa körsbär färg omedelbart återgår den till härden. Det är bättre att återigen värma metallen än att bryta den under hammarslag.

Smide knivegg

ytterligare smidda knivegg. Det är allt lite mer komplicerat. Det faktum att det är nödvändigt att ge zaokruglennuyu formen under bibehållande av den önskade tjockleken av bladet. Allt arbete är praktiskt juvelerare och kräver en viss fingerfärdighet. Smidning utföres för att gradvis zaokruglivaya kanten, lite försenad genom längden av bladet. Strokes bör vara stark, men snyggt. I nybörjare kan inte slå på första försöket, men lite övning kommer att fixa allt.

Smide kniv skäregg

Nästa steg är smide kniven skäregg. Detta är en viktig och svår etapp. Detta kommer att kräva en lättare hammare och helst med zaokruglennym anfallare. Sedan mitten av bladet, gradvis förskjuta metallen ned till skäreggen. Vi försökte göra en framkant så tunn som möjligt. Det är därför nödvändigt att bladet själv var enkel och smidig. Strejker var mycket noga och försöka göra lika mycket ansträngning som det tar för en liten deformation av glödheta metall. Kom ihåg färg preform och skicka tillbaka den till ugnen vid behov.

Smide bladskaft

När kunna smida bladet och bladet, fortsätt till peening skaft. Verken själva kommer att bli mycket lättare än i gränsregioner smide av bladet. Inledningsvis lyser runt skaft borr, och sedan rulla ut sina starka hammarslag. Beroende på skissen svansen kan vara antingen smal eller bred. Det finns redan som du vill göra en penna kniv. Någon gör en enkel över och någon gör en ratten.

knivslipning

Efter avslutad smides ge metallen gradvis svalna och sedan fortsätt till slip. I slipmaskinen bort extra metallskikt och oegentligheter, vilket gör kniven helt slät och glänsande. Vid slipning kan ta upp till 2 mm tjocklek och kniven kommer att bli mycket lättare och tunnare. Även i detta skede, kan du slipa kniven. Slutligen utför en kniv härdat. För information om hur detta görs, kommer det att skrivas nedan.

Att skapa en kniv från borrvideorecension:

Att skapa en kniv ur lagret

En annan populär material för smidning en kniv lager, nämligen dess inre eller yttre kanten. Det inre även föredra. Allt fungerar på kniven smide av lager nästan identisk med smide av borren. Med vissa undantag.

Att skapa en kniv ur lagret

För det första ämnet i kanten lagret skär använda kvarnen. Längden på att försöka ta lager och så vidare kniven nog och 1 - 2 cm kvar. För det andra, i det inledande skedet av smidesstansade ämnet som skall svetsas till armeringsstänger. Och på detta sätt och glödande smedja. För det tredje, om det gäller ett borrämne rullade från runda till platta, då innehavaren av lagret är det nödvändigt att helt enkelt justera. En ytterligare verkan på smidning av bladet och skaftet är helt likartade. Enda värt att notera - från lagret ännu mer praktiskt att göra kniv hanterar overhead.

Att skapa en kniv ur lagervideorecension:

Smide en kniv från fjädern

På jakt efter en lämplig stål för hög kvalitet knivar, många används fjädrar. Metall delar av bilen kännetecknas av hög elasticitet och hållbarhet, vilket gör det till en utmärkt modell för handsmidda knivar. I rättvisa, bör det noteras att bladet av bladfjädern kan göras genom att skära ut och den vanliga profilen av en kniv med en ytterligare skärpning och härdning. Ändå kniven var riktigt pålitligt, det är bäst smidda, särskilt sedan våren tjockleken är ganska stor, och det bör minskas till en bra kniv.

Smide en kniv från fjädern

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Smide av bladfjädrarna börja med stripp kvarn rost och märkning platta. Det tar endast en liten del av fjädrarna, så markera den, avskurna med hjälp av en kvarn. Ytterligare vi svetsa arbetsstycket till fixturen och det lyser. Sedan gradvis prokovyvaem, föra den till önskad tjocklek. Smidda kanten och en skäregg, som är gjort, för det ovan beskrivna exemplet bladet smide av borren. Efter att ha uppnått önskad förutsättning kniven svalna gradvis, och sedan slipa och slipa den.

Att skapa en kniv från våren videorecension:

Att skapa en kniv från en fil

Slitstarkt och hållbart stål kan hittas i olika VVS verktyg och lämna in en påfallande exempel. Tillverknings blad av en fil är tillräckligt populär aktivitet. Ju mer så eftersom bladen erhålls extremt tålig med fin framkant. Men smide en kniv från en fil har sina egna egenskaper.

Knife från en fil

Först av allt måste du radera filen från nedskärningar och eventuell rost. Du kan göra detta genom att använda slipmaskiner. Därefter skär arbetsstycket från en fil önskad längd vid behov. Sedan svetsar den till passande bit och sätter i ugnen. Glöd förform till en önskad temperatur, fortsätt till förformen rulla ut till oss nödvändiga tjockleken. Sedan gör ön och en framkant. Shank kniv från en fil görs bäst under handtaget fakturan.

Att skapa en kniv från en fil videorecension:

Att skapa en kniv från kabeln

Kniv Making of stålvajer är ganska ovanligt. Eftersom i motsats till alla de förformar som beskrivs ovan, är kabeln kopplas ur trådfibrer och förfalska dem är svårt. Förutom stålvajer har inga sådana höga egenskaper som stål borr eller en fil. I de flesta kabelknivar hammare på grund av deras ovanligt mönster på kil liknar Damaskus stål. För att göra en sådan kniv, måste du göra lite mer ansträngning än konventionella stångstål för smide.

Knife av kabeln

Att skapa en kniv från kabeln börjar som vanligt smide. Det är bara några små hemligheter. För det första handlar det om skaftet. Många konstnärer gör skaft kniv från kabeln i form av färdiga handtag. Det ser mycket ovanligt och vackra. Och sedan finns det två tillvägagångssätt vid tillverkning av vapen. Ta en tjockt rep och sedan laga det slutet, vilket gör en monolitisk bit. Eller för att göra ett handtag i form av en slinga, och i slutet av smidda bladet. För det andra, skapandet av en kabel - en komplicerad fråga på grund av de spridda trådar som utgör kabeln. För att göra en kniv, kräva att laga mat tillsammans. Och det är en konst, och förväntar sig att kniven ur kabeln från den första gången, är det inte nödvändigt. Svetsning kan utföras på två sätt. Först - koka elsvetsning längs de stora spåren. Den andra - att utföra kuznecheskuyu svetsning. Det andra alternativet är svårare och samtidigt är att föredra.

borax

Så väljer ett sätt att skapa ett handtag för att börja utforma en kniv. För detta raskalivaem kabeln till klarröd. Ta sedan ut och strö över brunt. Då igen skickas in i degeln. Så okomplicerat sätt du förbereder att kuznecheskoy svetsning. borax Den representerar en tetraborsyra salt, och appliceras hantverkare för svetsning av de enskilda skikten av stål. I själva verket är ett flussmedel som underlättar smältningsprocessen och förhindrar den smälta metallen från syre inträngande och tar bort metalloxider. Borax kan hittas i det offentliga rummet utan problem.

Efter den behandlade tråden bruna på alla sidor och är uppvärmd från 900 till 1200 ° C eller mer, tas det ut från degeln och börja prokovyvat. Strejker tillfogar en tung hammare, men samtidigt försöka hålla fiberkabeln tillsammans. kabel smide komplexiteten i den. Men med lite övning kan du uppnå acceptabla resultat. I slutändan kan kabeln vara glödande och prokovyvat många gånger. Men varje gång, värma den i ugnen, strö över brunt rep. Resultatet är ett solitt stycke av stål, bestående av många skikt, nästan som Damaskus stål. Efter det är det bara krävs för att skapa bladform. På att visa smide knivar videor har upprepade gånger visat hur är upprullning av bladet, en framkant och dricks.

Anlöp bladet och lämna

Som tidigare nämnts, härdning av kniven - detta är en av de viktigaste stegen i sin produktion. När allt kommer omkring, om hur det har gjorts på rätt sätt, det beror på resultatet av bladet. Självhärdningsprocessen utförs efter kniven har kylts ner och maldes med användning av en kvarn.

anlöp bladet

anlöp bladet Det börjar med sin värme från ljusröd till orange. Då kniven sänks ned i vatten eller olja. I detta fall tillsätts vatten 2 - 3 matskedar av salt till en liter, och vattentemperaturen bör vara 18 - 25 ° C, oljor 25 - 30 ° C. Härdning genomförs ganska snabbt och att allt gick bra efter släckning bladet måste släppas. Härdning stål själv äger rum i ett temperaturintervall från 750 till 550 ° C. För närvarande härdning kan känna även när stålet börjar "skaka och stöna" i vätskan. När processen är klar, måste du få bladet och låt den svalna naturligt.

blad semester Den utförs efter härdning. Själva processen innebär en försvagning av inre spänning stål, vilket gör det mer flexibelt och motståndskraftig mot olika typer av laster. Innan en semester, måste bladet rengöras från möjliga skala och sedan uppvärmt. Men under anlöpningstemperaturen är betydligt mindre. kniv själv behöver för att hålla lågan och titta på honom. När hela ytan är täckt med en gul-orange film, ta bort kniven från elden och ge den svalna naturligt.

Ibland seghärdning tillverkas med användning av vatten eller olja, och ibland genom oljan i vattnet. Denna härdning är mycket snabb. Först, är bladet sänks ner i oljan i 2 - 3 sekunder och därefter i vatten. Med detta tillvägagångssätt är risken att göra fel härdning minimal.

Att skapa en kniv med händerna bara verkar vara en enkel uppgift. Dessutom kommer det att ha en hel del vifta med en sledge hammer, så mer och ingen erfarenhet i fråga om metall smide första gången kanske inte kunna skapa en kniv. Därför måste du först för att få handen och lite träning, och sedan vidare till knivsmide.


Like this post? Please share to your friends: