Reparation toalett cistern med sina händer

Inneboende attribut för en bekväm vistelse är brukligt för det goda i den mänskliga civilisationen, såsom ergonomiska möbler, en stabil vattenförsörjning, välplanerad belysning och VVS arbetar utan avbrott. Korrekt användning av all utrustning som anges ovan tas för givet, och misslyckande är nästan alltid kommer som en överraskning, att föra en massa problem. Oftast föremål för uppmärksamhet blir husägare VVS, och för att säkerställa dess väl fungerande, måste du ta hand om sin rätta installation, vilket innebär stark koppling rör och slangar, skador på fästelement och packningar. Om VVS drivs under en lång tid, en nödvändig förutsättning för dess smidigt rutininspektioner är att göra det möjligt tid upptäcka slitförstärknings på grund av bristande kvalitet på vattnet. Tid underhåll av sanitär utrustning kommer att förhindra översvämning av sina hem och hemma hos dina grannar. I händelse av brott av sanitär utrustning, är det bästa sättet att ringa en rörmokare som snabbt och effektivt eliminera brott. Om du inte kan ringa befälhavaren, kan du utföra oberoende reparations toalett cistern, vars teknik är inte komplicerat.

Principen om grunderna toalettanordning

För att förstå fel och hitta det bästa sättet att lösa problemet, är det nödvändigt att undersöka den teoretiska grunden för anordningar av sanitetsutrustning och för att förstå hur utsläpp av vatten i toalettskålen. Oavsett konstruktionsegenskaperna hos toaletten är någon modell kännetecknas av närvaron av två huvuddelar - en skål placeras på golvet eller monterade på väggen, och vattentanken är placerad på toppen. Det är denna kapacitet och en cistern. I tömningen av vatten operation baserat på principen om "hydrauliskt lås", vilket innebär spolvattenflödet under gravitation genom att trycka på knappen (spak) underlättar öppnandet av pluggen.

Skillnader spolcisterner för toaletter: klassificerings cisterner

Modern VVS marknaden erbjuder konsumenten ett brett utbud av olika doseringsanordningar som hör till olika typer och slag. Det finns många varianter av spolcisterner, som kan klassificeras i enlighet med ett flertal funktioner som presenteras nedan.

Plats tank i förhållande till toalettskålen

Det traditionella sättet att installera toaletter, inte förlora sin relevans i dag, innebär skapandet av kontinuerlig konstruktion, förenar tanken och toaletten i en enda enhet. Fördelen med denna metod för installationen inte finns något behov att montera utloppsröret som förbinder toalettskålen och cisternen.

Trots fördelarna och tillförlitligheten hos den traditionella metoden för installation, blir allt populärare dolda struktur och suspenderade toaletter. Det första alternativet är idealisk för lägenheter renoverade. Det innebär att installationen av toalettanken i väggen så att det blir helt osynlig. System Startup utförs genom att trycka på en speciell knapp på panelen.

Upphängd konstruktion - en annan nymodig sättet att installera toaletter, vilket innebär suspensionen av toalettcisternen på en viss höjd från toalettskålen. Det speciella med denna design är den starka vattentryck, säkerställer en effektiv avlopp. Emellertid, har det också nackdelar, av vilka den ena - den överdrivna brus som genereras i processen för dränering av vatten. Trots att det finns brister i allmänhet sådana strukturer anses vara en av de mest praktiskt och bekvämt, och deras utseende blir ett utmärkt komplement till det inre, genomförs i en retrostil.

De vanligaste typerna av triggers

De vanligaste typerna av triggers är tryckknapp och hejda avtappningsanordningen, visat sig vara en av de mest tillförlitliga och robusta system. Tryckströmstäl spolning mekanismer som är mest relevanta för Flushing cisterner stängda. Deras huvudsakliga elementet - knappen är placerad på sidan av skålen avloppet eller i mitten. Skilj mellan enkel- och dual-mode tryckknappsmekanism. Det senare innebär att förekomsten av två knappar: en av dem rinna helt och den andra halvan. En sådan princip enheten kommer att spara vatten vid behov. En liknande driftsprincip av dräneringsanordningen, och kan implementeras av en enda knapp, om mängden av fusion av vatten bestäms genom graden av att trycka på knappen.

Ökar i popularitet och avlopp, som är baserade används spakar eller kedjor. Tillverkare föredrar anordnad sådana mekanismer i sidan av dräneringskonstruktionen. Att dränera vatten är tillräcklig för att dra i spaken eller kedjan. Denna typ av avloppssystem kommer att vara mest relevanta för suspenderade toalettskålar. På grund av dessa funktioner, reparation toalett cistern fjädring vara något annorlunda. Oavsett vilken typ av installation cistern, särskilja handen trigger, som involverar manuellt ställa in volymen vatten dräneras, och automatisk.

Terar vatteninsugningssystem

Det finns flera typer av ventiler, som reglerar vattenflödet:

 • Sido vattenförsörjning, avsedd plats för förstärkning från toppen, är typisk för sanitär utrustning ryska tillverkare. Trots att VVS, utrustad med denna mekanism, kännetecknas av låga priser, är det inte i hög efterfrågan på grund av den ganska bullriga uppsättningen vatten. För modeller som skiljer sig högre värde, kännetecknat av användningen av en speciell slang, minska buller, vilket bidrar till vattenförsörjningen direkt till botten.
 • Lägre vattenförsörjning är kännetecknande för modeller av både inhemska och utländska tillverkare, som hänför sig till en tillräckligt hög prisklass. Funktioner i den nedre vattentillförselmekanismen minska bullret från vattnet till låga priser.

Apparat cistern: grundläggande element

För att korrekt identifiera orsakerna till fel och rätta till dem i tid, även om det är nödvändigt i allmänhet att vara medveten om den interna strukturen av toaletten tanken. Trots skillnaderna armeringskonstruktioner cistern, är det kännetecknas av ett enda system av anordningen. Innerspolningstanken anordningen innebär närvaron av följande element:

 • Låsning eller dräneringsventiler reglerar utsläpp av vatten från cisternen in i toalettskålen och förhindrar dess läckage onödan. I processen att tanken fylls, vatten som finns däri bidrar tätt pressad yta av ventilen till ett handfat i en toalett, eftersom att vatten läckage uppstår. Om sålunda dränerings vattnet passerar en tank, är detta på grund av en felfunktion av ventiler;
 • Inloppsventil, som är kombinerad med en vattentillförselanordning för justering av vattennivån i cisternen. Vid nå en viss nivå av vattenförsörjningen i sina reservoar stannar. Vatten nivåindikator flottör är ansluten till påfyllningsventilen med hjälp av en mässingsstång. Om de första modellerna av doseringsanordningar antas sidoläge av inloppsventilen och horisontell placering av flottören, de nuvarande modellerna av sanitetsartiklar, kvarhållande den traditionella principen av verkan, ger placeringen av inloppsventilen vid botten av avloppsskålen, medan flottören kännetecknas av vertikal placering;

Viktigt! Problem som resulterar i behovet av att reparera toaletten cistern, som oftast förknippas med ett fel på denna mekanism är i de flesta fall minskade att justera den.

 • Mekanism bräddavlopp och vattnet, vars konstruktion är anordnad en plast montering, utrustade kontrollrattar. Dess funktion är att förhindra inträngning av vatten från tanken in i rummet i händelse av en flottörventil felfunktion. vatten överströmningssystem anslutet till diskbänken, träder i kraft efter att ha tryckt på startknappen. Överskottsvatten inte ut till utsidan genom att förbinda dräneringsmekanismen överströmningsanordningar, vilket underlättar utträdet av överskott av vatten i avloppsnätet. En viktig del av systemet är en flottörventil förbunden med en flottör som reglerar vattennivån i tanken. Störningar i samband med driften av flytkran leda till läckage av vatten från tanken.

Viktigt! Vart och ett av dessa element kan komma i förfall, vilket leder till behov av reparation. I detta avseende finns det ingen anledning att överväga de problem som är förknippade med skador på tankskalet, eftersom det i praktiken eliminering av sprickor och chips av bostäder är nästan omöjligt. Detta beror på ineffektivitet även de mest moderna lim som blir den vanligaste orsaken till att ersätta en toalett tank.

Det vanligaste felet cistern: metoder för deras eliminering

Vatten läcker in i rummet: orsaker och metoder för att eliminera brott

Om du märker utseendet på vatten i rummet, är mest sannolikt orsaken till detta misslyckande montering. I det här fallet, oerfarna husägare kommer sannolikt att falla i panik, och tänka på stambyte, kommer att se att svara på frågan: "Hur man lägger på toaletten och undvika avbrott i verksamheten?". Men inte bråttom, är detta problem lätt att avlägsna. Tänk på de vanligaste orsakerna till detta fel:

 • Förslitning av tätningsringen monterad mellan tanken och toalettskålen;
 • Kränka integriteten för packningar fästbultar.

Alla dessa brister inte kräver sofistikerad diagnostik och kan upptäckas även vid en okulärbesiktning. Om du hittar dessa fel, försök att skärpa fästen, inte tillämpas i detta fall överdriven kraft som kan orsaka skador på tanken eller ens en kränkning av hans integritet.

Om du har gjort dessa manipulationer, och därmed de var misslyckade, experter rekommenderar att ta bort avloppstanken och byt ut gummitätningen på dräneringskanalen. De rekommenderas också att ersätta packningar och brickor på bultar.

Viktigt! För att öka tätheten i lederna, vilket gör dem mer tillförlitlig, experter rekommenderar dem att göra ytterligare tätning med silikon.

Vad händer om vattnet inte rinner in i tanken?

Denna uppdelning är inte heller ovanligt, eftersom det är den vanligaste orsaken är igensättning av den smalaste delen av ventilen. Lösa detta problem kommer inte att orsaka problem - det är tillräcklig för att frigöra allt vatten från tanken och den omvända ventil med hävstång och flyta. Efter det kommer du att märka en ganska smal öppning för att ta emot vatten i tanken. För att eliminera dess igensättning göra ren den med en nål eller en tunn tråd. Nästa, något skruva ventilen på inloppsröret och gör tvättrester uppkommer blockering. Att se till att vattnet flödar fritt genom ett hål i tanken, dra ventilen och installera ventilen med armen och flyta till den ursprungliga positionen.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Det konstanta flödet av vatten från tanken in i toalettskålen: orsaker och åtgärder misslyckande

Orsakerna till felet kan vara:

 • Felinriktning av flottörarmen;

Hur kan jag fixa? Om du stöter på detta problem, är det tillräckligt att ge armen den optimala positionen för honom.

skador på flottören, leder till det faktum att det börjar läcka inåt. Detta leder oundvikligen till dess strävan att bottenkaret kapaciteten, dvs vatten fångade inuti flottören förhindrar dess återvändande till sitt ursprungliga läge vid vilket kranvatten avstängning. Om inte, är överskottsvattnet genom överströmningssystemet släpps ut i toalettskålen.

Hur kan jag fixa? Den enda möjliga effektiva reparationer, i detta fall, är att ersätta en del.

Till detta vatten lappar stig producerar demontering enheten och sätta i dess ställe en ny, pre-köpt liknande objekt.

Viktigt! För att reparera toalett cistern beslag så effektivt som möjligt i processen att välja experter rekommenderar uppmärksamma mått och strukturella drag av detaljer, eftersom vissa av dem är inte alltid utbytbara.

Viktigt! I de flesta fall, för tillverkning av moderna plast flyter användning eller rostfritt stål. Flottörerna är gjorda av dessa material är väsentligen oberoende läckage.

Slitage av tätningselementen av dräneringsventiler. För att avgöra om orsaken till felet verkligen ligger i slitaget på tätningselementen, är enkel nog. Det är tillräckligt för att försiktigt dra din hand ventil: om vattnet började strömma, då är du inte fel, problemet verkligen ligger i slitaget på backventilen, gummipackningar eller tätningsmedel. Eliminera denna skada kan åstadkommas genom att ersätta förbruknings.

Avskrivning av flottören kan också orsaka permanenta läckor. I detta fall är flottören bildad ett hål genom vilket utflödet av vatten sker.

Viktigt! Om det vid tidpunkten för ett problem som du inte har till hands alla nödvändiga uppgifter, drar de "tillfälliga" reparationer. För detta ändamål, det hål som bildas i flyt, limmas eller fastspänd värmdes plast float hors, plastpåse, varigenom dess tätning. Det är viktigt att inte glömma att fästa runt flytspaken.

Reparation toalett cistern med knappen: förfarandet

Hur man gör avlägsnandet av locket med en knapp?

 • Lossa låsringen runt knappen. Det är viktigt att undvika starkt tryck på den, som för tillverkning av ringar används mestadels plast;
 • Gör att ta bort locket och fortsätt att reparera.

Såsom nämnts ovan, anledningen konstant vatten läcker ut från tanken in i toalettskålen kan finnas flera orsaker:

 • Felaktig position float - i detta fall, helt enkelt ta bort toalettsitsen och korrekt flyta.
 • Slitage på fläkt flottörventil, så att den inte säkerställer täthet.

I detta fall är det nödvändigt att göra sin ersättare. Att åtgärda detta flottör i det övre läget och genom att skruva loss muttern som förbinder tanken och dräneringsröret, endast utföra inhämtningsmekanism;

 • Ta bort gamla päron, ersätta den med samma modell med liknande egenskaper.
 • Om det fanns en försämring av skruvarna som håller lampan, måste du byta ut dem.
 • För detta dränera vatten från tanken, avlägsna restsubstanser;
 • Lossa kappmuttern som är anordnad mellan det flexibla fodret och en flottörventil, samt bultar. Med en liten ansträngning, luta tanken tillbaka till hyllan, vilket frigör gummihylsan placerad mellan tanken och toalettskålen;
 • Skruva den skadade bult och dubblar det och ta bort dem. Det är viktigt att byta ut båda skruvarna, även om integritet andra ännu inte har brutit. För att byta inmatnings bultar liknande storlek, framställda av mässing eller rostfritt stål;
 • Ta lergods i sadel päron och göra det ordentligt rengjorda genom att utföra liknande aktiviteter med hyllan och reservoaren. Promazhte päron silikon, som senare kommer att lösa problemet med slitage och förhindra behovet av att ersätta det;
 • Montera tanken drar utformningen av nya bultar, undvika snedvridningar. Att förhindra skador på den känsliga lergods inte i för mycket i processen för konstruktion av aggregatet;
 • Öppet vatten och fylla tanken noggrant att se till att om läckage uppstår.

Fel på slutarspaken: hur man kan eliminera?

Hur man bestämmer att vi i ditt fall talar om det här felet? Det är ganska enkelt: om du trycker på avtryckaren vattnet, men diskbänken är inte startat, kommer detta kapitel vara användbart för dig.

Anledningen till detta misslyckande ligger i strid med dragkraft, och den enda vägen ut är att bytas ut.

Viktigt! I det här fallet kan du också göra en "tillfällig reparationer", genom att inriktningen i tjock tråd och vrid den i flera lager. Men en improviserad dragkraft inte har en lång livslängd - tiden börjar att böja tråd, som också leda till dess misslyckande.

Innan du börjar reparera gamla toalett cistern i det här fallet, lossa nyckeln till tanklocket. För att göra detta, vrid dekorativa muttern några varv - i de flesta fall är detta tillräckligt för att lyfta locket från tillgång till mekanismen.

Noisy fylla en tank med vatten: hur man kan eliminera?

Ofta ska befälhavare har att möta detta problem, och särskilt ägare av sanitetsartiklar, som kännetecknas av närvaron av tankar med sido vattenförsörjning. Efter en viss tid kapacitet reservoaren börjar fyllas med buller, som inte var "gryningen" operation.

Oftast, orsaken till felet blir bortkoppling ljuddämpare vatten, vilket är en speciell rör genom vilket tillförsel av vatten till botten av tanken utan några ljudeffekter.

För att eliminera denna defekt, slitage fastnar på en speciellt utformad montering.

Reparation toalett cistern med en knapp


Like this post? Please share to your friends: