batteri skruvmejsel reparera sina egna händer

Kostnaden för en ny skruvmejsel med ca 70% av kostnaden för batteriet till den. Inte överraskande, när man står inför misslyckandet av batteriet, frågar vi oss frågan - vad händer nu? Köpa ett nytt batteri eller en skruvmejsel, och kanske är det möjligt att producera ett batteri skruvmejsel reparera sina egna händer och att fortsätta det arbete som redan är bekant verktyg?

Denna artikel, som är uppdelad i tre delar, kommer vi att överväga: de typer av batterier som används i skruvmejseln (del 1), att de möjliga orsakerna till misslyckandet (del 2) och prisvärda sätt att reparera (del 3).

skruvmejsel Batteri: design och typer

Det bör noteras att oavsett märke skruvmejsel och ursprungsland batterier har en identisk struktur. Monterade batteripaket har en sådan form.

Om vi ​​analyserar, ser vi att det är sammansatt av mindre komponenter, som är monterade i serie. Och vi vet från skolan fysik naturligtvis att de faktorer som har en seriell anslutning, slazhivayut sina potentialer.

Obs. Mängden av varje matvara och ger oss en sista laddning från batterikontakterna.

Matchade portioner eller "banker", har vanligtvis en standardstorlek och makt, de skiljer sig endast av kapaciteten. Batterikapaciteten mäts i A / h och indikeras på elementet (visas nedan).

Följande typer av element som används för arrangemanget av skruvmejslar ackumulatorer:

 • nickel - kadmium (Ni - Cd) batterier med en nominell spänning på "banker» 1,2V;
 • Nickel-metallhydrid (Ni-MH), cellspänningen - 1,2V;
 • Litium-jon (Li-Ion), med en spänning - 3,6V.

Överväga mer i detalj fördelar och nackdelar med varje typ.

Ni - Cd

fördelar:

 • Den vanligaste typen på grund av dess låga kostnader;
 • Inte rädd för låga temperaturer, såsom Li-Ion-batterier;
 • Förvaras i ett urladdat tillstånd, behåller sina egenskaper.

nackdelar:

 • Endast i länderna i "tredje världen", på grund av produktionen av toxicitet;
 • Minneseffekt;
 • självurladdning;
 • Liten kapacitet;
 • Ett litet antal laddnings / urladdningscykler, så länge inte "live" under intensiv användning.

Ni - Mh

fördelar:

 • Miljövänlig produktion, är det möjligt att skaffa sig en hög kvalitet varumärke batteri;
 • Låg minneseffekt;
 • Låg självurladdning;
 • Stor kapacitet, jämfört med Ni - Cd;
 • Ett större antal laddnings / urladdningscykler.

nackdelar:

 • pris;
 • Det förlorar en del av de egenskaper under långvarig förvaring i urladdat tillstånd;
 • lång "live" vid låga temperaturer.

Li-Ion

fördelar:

 • Ingen minneseffekt;
 • Nästan ingen självurladdning;
 • Hög kapacitet batteri;
 • Antalet laddnings / urladdningscykler många gånger mer än de tidigare typer av batterier;
 • Att ställa in önskad spänning som är nödvändig minimalt antal "burkar", vilka väsentligen minskar vikt och batteristorlek.

nackdelar:

 • Det höga priset är nästan tre gånger jämfört med nickel - kadmium;
 • Tre år senare, finns det en betydande förlust av kapacitet, eftersom Li ned.

Med inslag som vi träffade, gå vidare till andra delar av batteriet skruvmejsel. Uppackningsenheten, t ex för reparation skruvmejsel batteri Hitachi (avbildad nedan) är mycket enkel - skruva skruvar runt omkretsen och avskilja kropp.

Skrovet har fyra stift:

 • Två poliser, "+" och "-" för laddning / urladdning;
 • Övre styr är det aktiveras via temperatursensorn (termistorn). En termistor krävs för att skydda batteriet, det inaktiverar eller begränsar laddningsströmmen vid överskridande en viss element temperatur (typiskt i området av 50 - 600C). Upphettning uppstår på grund av hög ström under forcerad laddning, så kallade "snabba" laddning;
 • Så kallade "service" kontakt som införlivas genom 9Kom motstånd. Det används för sofistikerade laddningsstationer som kantar hand om alla battericeller. I vardagen sådana stationer till någonting, på grund av deras höga kostnader.

Det är faktiskt hela batteri design. Nedan följer en video om hur du isär apparaten.

fellokalisering

Med utnämningen av batteridesignelement redas ut, nu titta på hur man definierar problemet, det är en del två reparation skruvmejsel batteri. Omedelbart vi konstatera att alla element på en gång skadade kan inte och eftersom vi har en kedja i serie, produktionen av ett element - hela kedjan fungerar inte. Så vår uppgift är att avgöra var vi i kedjan den svagaste länken.

För att göra detta behöver vi mätaren, och den andra metoden för felsökning lampa 12V, om batteriet på samma 12 volt skruvmejsel. Gör så här:

- Vi sätter batteriet på laddning, väntar på signalen från en full laddning.

- Tolka huset och vi mäter vid varje batteribank. För Ni - Cd bör vi vara 1,2 - 1,4V, litium - 3,6 / 3,8V.

- Fira alla "banker", där spänningen är mindre än den nominella. Till exempel, de flesta av elementen Ni - Cd spännings av 1.3V, och vid en eller flera - 1,2 / 1,1V.

- Att sätta i batteriet och verkar för att en betydande förlust av makt.

- Ta bort, demontera och vi mäter spänningsfallet över "banken" ackumulator. På markerade objekt "sättningar" av spänningen kommer att vara större än på den andra. Till exempel de inte 1.2V och 1.0V eller ännu lägre.

Obs. Skillnaden mellan elementen i batteriet 0,5 - 0.7V anses nödvändig, vilket innebär att elementet kommer i förfall.

Således har vi funnit en kandidat för "återupplivning" eller "amputation" och ersätt med nya inslag.

Om din skruvmejsel drivs med 12V eller 13V, kan du söka efter en enklare metod. "-" helt "+" och ett laddat batteri demonteras och kontakterna ansluter 12 volt lampa. Lampan kommer att ladda och ladda ur batteriet. Nästa test utförs på battericellerna, där de flesta av alla spänningsfallet, och det en svag länk.

Det finns andra sätt, i stället för lampan kan plocka upp motstånd, men det har behövt grunderna i elektroteknik, och det är tveksamt att det skulle vara nödvändigt med motstånd var till hands.

Andra fel är mycket sällsynta. Till exempel, förlust av kontakt platser i lödning enheten batterier eller strömkontakter, fel på termistor. Detta problem längre inneboende i förfalskning. Med tanke på sällsynthet, fokusera inte begränsa oss till battericellerna.

Med "problematiska" element redas ut, är det nödvändigt att reparera. Hur att reparera skruvmejsel batteri? Allmänt tillgängliga för att reparera 2 sätt, så att säga. Denna restaurering och utbyte av varor som har blivit värdelösa.

Är det möjligt att "återuppliva" elementen och hur?

Fortsätt till del 3 av batteri reparation skruvmejsel och omedelbart ange att begreppet "intensivvård" för litium - jon-batterier är inte tillämpliga. Minneseffekt de har, troligen var utbyggnaden av litium och detta har ingenting att göra åt det. I dessa batterier måste ta reda på vad orsaken till problemet: elementet eller styrkretsen. Det finns två alternativ:

 • ändrar styrkretsen från den andra, men liknar vårt, batteriet om hjälp - hitta en ersättare och ändra;
 • 4V användas på elementet med en ström på ca 200 mA, detta kräver kontrollerad laddare. Om cellspänningen ökar till 3,6V - felaktiga elementet, Problemet i andra element, antingen i styrkretsen.

Rekonditionering skruvmejsel batteri finns främst för Ni - Cd batterier, men de är som regel, och den vanligaste hushålls skruvdragare.

Så, hur man återuppliva batteriet skruvmejsel? Det finns två typer av "intensivvård" för dessa typer av batterier:

 1. kompakte eller komprimeringsmetod (det kommer att fungera i de fall då elektrolyten är fortfarande tillgängliga, men volymen går förlorad);
 2. "Firmware" spänning och ström i stora nominella. Denna metod gör det möjligt att eliminera minneseffekten, och även om inte helt, men att återställa den förlorade kapaciteten.

Denna metod visas nedan i videon.

Obs. Som regel i nickel - kadmiumbatterier är den främsta orsaken till förlust av kapacitet - elektrolyt boil-off, och om det är kritiskt låg - ingen "firmware" inte kommer att hjälpa.

Denna metod, om resultatet är positivt, produktionen kommer inte att lösa problemet med byggelement. Snarare skulle det bara skjuta utbyte av utnötta och i framtiden kommer fortfarande att behöva reparera skruvmejsel Makita batteri eller någon annan.

Reparation och utbyte av element skruvmejsel batteri

Mer effektivt sätt att reparera batteri för skruvmejseln - utbyte av artiklar som vi identifierat som felaktiga.

För reparationer behöver vi ett batteri - "givare", där vissa delar intakt, några nya "banker". Köp dem inte att bli lätt, även på Internet kan du lätt hitta ett dussin butiker som är redo att skicka dessa objekt per post. Priset är inte särskilt bett, såsom nickel-kadmiumceller med en kapacitet på 2000 mA / h kostar ca $ 100.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Obs. Genom att köpa ett nytt objekt, se till att dess kapacitet och dimensioner sammanfaller med infödda element.

Så behöver vi en lödkolv, malokoroziyny flussmedlet (företrädesvis alkohol på hartsflussmedel), och tenn. Om punktsvetsning inte säga, som för reparation av enda batteri är knappast något behov för henne att förvärva eller samla ...

I de svåraste att ersätta något inte, särskilt om åtminstone en del - som har erfarenhet av lödning. På bilderna allt i detalj visas, skär defekta objektet, en ny förseglade hans plats.

Det är nödvändigt att notera vissa nyanser:

 • lödning lödkolv, lödning, prova snabbt, så att batteriet inte skulle värmas upp, eftersom risk för att fördärva det;
 • om möjligt anslutning realiseras med hjälp av familjeplattor, eller användning av samma storlek gjord av koppar, är det viktigt eftersom laddningsströmmar och stor vid fel sektion av anslutningstrådar kommer de att hyllas respektive kommer brandskydd termistor;
 • i vilket fall som helst inte blanda batteri plus-minus - serien, sedan minus tidigare banken är på plus nya banker och mindre ny - i nästa plus.

När svetsas samman de nya element måste vara potentialutjämning på "banker", eftersom de är olika. Vi utför laddning / urladdningscykler: laddning satt natten, vilket ger en dag för att kyla ner och vi mäter spänningen på elementen. Om vi ​​gjorde allt rätt, kommer bilden att se ut så här: alla delar av samma siffra multimeter, inom 1.3V.

Därefter fortsätter vi till urladdning av batteriet, sätt i batteriet i skruvmejsel och ladda den "fullt ut". Huvud nåd på sig själv skruvmejsel, annars måste du reparera det också. Ta till full laddning. Denna procedur upprepades ytterligare två gånger, det vill säga laddade och helt urladdat.

Det bör noteras att raderingsförfarandet "minneseffekt" ska utföras var tredje månad. Det är analogt ovanstående övning.

Det är inte mycket svårt förfarande att utvidga arbetet med din skruvmejsel, åtminstone så länge han själv inte behöver byta till en ny


Like this post? Please share to your friends: